Digital kommunikatör för offentlig sektor

Digital kommunikatör för offentlig sektor

Kategorier
UtbildningKommunikation
Kund
Jensen education
Publicerad
💬
"Utbildningen har bidragit till att vi har kunnat lyfta den strategiska nivån på kommunens digitala kommunikation. Det är väldigt värdefullt för en liten kommun!" Katrin Thoor, biträdande kommunchef, Bengtsfors kommun.

Distansutbildningen Digital kommunikatör för offentlig sektor går på halvfart över två år. Den riktar sig till alla som jobbar eller vill jobba med digital kommunikation på myndigheter, kommuner och ideella organisationer. Qlok har under fem år haft ansvar för att leverera alla kurser på utbildningen, med undantag för LIA (praktik).

Kurser

  • Digital kommunikation. Den digitala arenans medier och kanaler, den offentliga kommunikationens mål, målgrupper och budskap samt lagar och regler som styr offentlig digital kommunikation.
  • Webbplatser. Kommunikation via webbplatser, upphandling, riktlinjer för tillgänglighet, statistik och sökordsanalys.
  • Sociala medier. Skapa material i text, bild, film och livesändning, policy för sociala medier i offentliga organisationer, statistik och uppföljning
  • Digital marknadsföring. Räckvidd och spridning i digitala medier, köpt och förtjänat, kartlägga målgruppernas värderesa/kundresa, främja konvertering.
  • Dialog i digitala medier. Strategi och taktik för att öka positiva dialoger, och hantera negativa dialoger. Algoritmernas möjligheter och begränsningar..
  • Kriskommunikation i digitala medier. Analys, medieval, budskap och färdigheter i att anpassa kommunikation till människor och organisationer i kris.
  • Digital strategi/examensarbete. Framtagande av en digital strategi för en verksamhet, inklusive nulägesanalys, strategiskt arbete och uppföljning. 

💬
"Jag vill också noga poängtera att lärarna på Qlok har med stor kunskap och ett eget brinnande intresse." Linnea Tegelberg, studerande på utbildningen