Scouterna
Scouterna

Scouterna

Kategorier
E-learning
Kund
Webbutbildning som gör verklig skillnad
Publicerad
January 21, 2021
Scouterna ville ha en uppdaterad, mobilanpassad och tillgänglig webbkurs som certifierar alla deras ledare i metoder för att skapa Trygga möten i Scouternas verksamheter!

Qloks uppdrag hos barn- och ungdomsorganisationen Scouterna var att arbeta om en webbkurs som kändes föråldrad och inte fungerade i mobilen, bidra i manus- och filmproduktion samt skapa maximal interaktivitet utan att ge avkall på tillgängligheten.

Alla vuxna i Scouterna ska gå kursen

Scouternas arbete med att skapa en trygg och utvecklande verksamhet handlar bland annat om att samtliga ledare och andra över 15 år som deltar i verksamheten utbildas regelbundet. Genom att använda en webbkurs når organisationen flera tusen personer varje år, och det har man gjort sedan 2009.

Kursen som skapades då hade inte uppdaterats och behövde arbetas om. Qlok gick in som helhetskonsulter och med agila metoder jobbade vi i tätt samarbete med Scouternas medarbetare.

Vi skapade ett innehåll som engagerade genom praktiska exempel och övningar. Det rustade kursdeltagaren så den kunde tillämpa sina kunskaper i verksamheten och förebygga, upptäcka och hantera olika former av övergrepp.

Qlok är kreativa och flexibla! Att samarbeta med Qlok i skapandet av webbkursen Trygga möten har varit kreativt och flexibelt, det uppskattar jag verkligen! Ingrid Häggblom, Projektledare, Scouterna