Kakor

Kakor

Utöver att kakor är goda till fikat 😉 så använder vi på Qlok också digitala kakor (cookies) här på vår webbplats. En digital kaka är en liten textfil som webbplatsen begär att få spara på din dator. Kakan ger dig som besökare tillgång till olika funktioner på sidan och till oss ger den statistik över hur du använder webbplatsen. På sikt kan vi därmed göra webbplatsen bättre för våra besökare.

De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är.

Inställningar för kakor

När du besöker vår webbplats för första gången får du information om kakor längst ner till vänster på webbplatsen.

Du har vid första tillfället valt om du vill tillåta kakorna samt vilka av dem du vill tillåta. Genom att klicka på länken nedan får du möjlighet att göra om och ändra inställningarna.

Du kan också göra inställningar för kakor i din webbläsare. Kakor kan stängas av helt, du kan välja att få en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator och kakor som har blivit sparade sedan tidigare kan du ta bort.

icon
Lagen om elektronisk kommunikation Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor och vad ändamålet med dem är. Webbplatsen ska informera om hur du kan undvika kakor och du som besökare ska även ges möjlighet att samtycka till att kakor används.

Kakor på Qlok.se

Här kan du se vilka kakor vi använder på vår webbplats. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på info@qlok.se.

Google

Qlok använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder vår webbplats. Bland annat använder vi information om besöken på webbplatsen för att göra sidan bättre.

Följande kakor skapas (klicka på pilen för att fälla ut)
icon
_gat Detta är en kaka från webbstatistikverktyget Google Analytics. Domännamn: qlok.se Funktion: Statistik Lagringstid: 1 minut
icon
_ga Detta är en kaka från webbstatistikverktyget Google Analytics som används för att kunna skilja på användare. Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades. Domännamn: qlok.se Funktion: Statistik Lagringstid: 2 år
icon
_gid Detta är en kaka från webbstatistikverktyget Google Analytics som används för att kunna skilja på användare. Kakan förfaller 24 timmar från det att den sattes eller senast uppdaterades. Domännamn: qlok.se Funktion: Statistik Lagringstid: 24 timmar

För att vi ska kunna se förändringar över tid sparar vi information om hur webbplatsen används i 24 månader. Därefter raderas informationen automatiskt.

Den information som skapas av kakorna för Google analytics på vår webbplats vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA, denna inkluderar även din IP-adress. Google kan överföra informationen till tredje part om det krävs enligt lag, eller om en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google anger själva att de inte kommer koppla samman din IP-adress med någon annan data.

Facebook

Qlok använder Facebook-pixel för att få en bild av hur våra besökare använder vår webbplats. Pixeln ger oss också möjlighet att rikta marknadsföring till just de som besökt webbplatsen och då används den samtidigt för att utvärdera sådana annonser.

Följande kakor skapas (klicka på pilen för att fälla ut)
icon
_fbp Detta är en kaka från Facebook-pixel. Domännamn: qlok.se Funktion: Statistik & Annonsering Lagringstid: 3 månader

Övriga kakor

Qloks webbplats använder även ett fåtal andra kakor för att själva webbplatsen ska fungera. Dessa är inte kopplade till varken statistik eller annonsering utan enbart en del av den plattform som webbplatsen ligger på, Notion.