Utbildningsledarens arbete med de studerande och lärare

Område
Yrkeshögskola
Typ av kurs
Uppdragsutbildning1 dag

Fördjupa dig som utbildningsledare, med fokus på en utbildningsledares vardag och arbetsuppgifter i förhållande till de studerande och lärare. Du får möjlighet att analysera och utveckla ditt eget arbete.

Att arbeta som utbildningsledare betyder att du har ett mycket brett arbetsområde. Anordnare utformar rollen olika, en del har praktiskt ansvar för alla delar medan vissa utbildningsledare har hjälpfunktioner. Ibland finns uppdelningar i ansvarsområden.

Du ska få igenom alla studerande i utbildningen och alla ska få ett arbete i rätt bransch. Du vill ha kvar alla i utbildningen och ansvaret ligger på dig. Du ska kvalitetssäkra och coacha kontrakterade eller anställda lärare och få hela omgången in i en positiv spiral.

Hur ska du prioritera i alla uppgifter och hur ska du bemöta de studerande och lärare som finns kopplade till utbildningen och hur arbetar du på ett effektivt sätt för att klara av din arbetsvardag.

Kursen riktar sig till dig som har arbetat minst ett år som utbildningsledare inom yrkeshögskolan, har uppdraget att hantera det dagliga genomförandet och har kontakt med de studerande och lärare.

I kursen ingår

  • En dag där vi träffas på plats (distans beroende på Corona-omständigheterna)
  • En timme individuell coachande mentorskap.
  • Digitalt kursmaterial
  • Utbyte med andra utbildningsledare

Pris och villkor

Pris: 2 800 kr exkl. moms

image

Kursledare

Pelle Israelsson har en lång erfarenhet av utbildning, var den som skapade Utbildningsledarutbildningen och UL-spelet. Han har arbetat som utbildningsledare på såväl distans som i klassrum för utbildningar inom många olika inriktningar och skrivit och startat upp utbildningar löpande under åren.

"jag brinner för att på ett effektivt sätt prioritera och förbättra mitt arbete med kommunikationen i centrum"

Vid frågor kontakta Pelle pelle@qlok.se