YH-utbildningen
YH-utbildningen

YH-utbildningen

YH-utbildningen är en gedigen grundutbildning, helt skräddarsydd för dig som jobbar med utbildning inom yrkeshögskolan.

Du som

jobbat några år inom YH men vill få en bättre helhetsbild
bytt roll inom en YH-skola
är nyanställd inom YH
funderar på att börja bedriva utbildning inom YH och vill förstå förutsättningarna
jobbat med annan vuxenutbildning men planerar att gå in i YH-världen

...den här utbildningen är till för dig!

YH-utbildningen är en både beprövad och förädlad kurs för dig som är utbildningsledare eller verksam i annan roll inom Yrkeshögskolan.

Idag är utbildningsledarrollen inte alls densamma hos olika anordnare och arbetsuppgifterna kan innehas av person med helt annan titel såsom utbildningsadministratör, antagningshandläggare eller verksamhetschef.

YH-utbildningen är relevant för alla dessa roller, eller annorlunda uttryckt: med denna utbildning som bas kan du vara trygg med att du kan vad du behöver kunna om YH oavsett vilken titel du har eller kommer att få. Dessutom får du i och med denna utbildning tillgång till ett nätverk med andra inom YH-världen.

Vi som designat utbildningen är Pelle Israelsson och Tobias Landén, både verksamma på Qlok men också huvudpratare i YH-podden.

Nästa utbildning startar den 19 januari 2023.

Datum för nästa start

Flexibel start 19-jan till 16 feb, uppstartsdag upp till heldag på distans. 16 mars, diskussionsdag på distans halvdag. 12 April, diskussionsdag på distans halvdag. 10 maj, heldag på plats i Stockholm. 11 maj, diskussionsdag halvdag'ich på distans.

Vi spelar förstås UL-spelet 🙂
Unikt för denna utbildning
Vi spelar förstås UL-spelet 🙂 Unikt för denna utbildning

Upplägg

Utbildningen genomförs under totalt fem dagar då vi träffas, en dag vid uppstart och två diskussionsdagar och två dagar vid avslut. Mellan dessa träffar är det egenstudier som ska göras som omfattar ca 6-8 dagars arbetsinsats.

Du väljer själv hur du vill delta, på distans eller på plats. Dock alltid kul att träffas vid uppstart och avslut 🙂.

Egenstudierna sker genom vårt egenproducerade utbildningsmaterial som består av en variation av inspelad video, texter, länkade resurser från andra källor m.m.

Under utbildningen gör du reflektioner, tester, uppgifter och ett grupparbete. Genom dessa moment lär du dig och bevisar även att du inhämtat kunskaperna. Om du klarat av alla momenten i utbildningen får du som deltagare ett diplom som styrker din kompetens inom YH.

Under hela utbildningen har du tillgång till kursledarna och de andra deltagarna via chatt, och efter utbildningen är du välkommen att stanna kvar i nätverket för att hålla kontakt och diskutera utmaningar som uppstår i ditt arbete.

icon
Diplomering Du som genomfört utbildningen och klarat alla moment tilldelas ett diplom som intygar de kunskaper du inhämtat under utbildningen.
icon
★★★

Qlok har en proffsig utbildningsplattform och är riktigt duktiga på att digitalt skapa interaktion och variation. Vi är mycket nöjda!  Jenny, Koordinator på YhiS

Innehåll i utbildningen

Att bedriva en YH-utbildning är komplext och omfattar både ledarskap, administration, strategi och planering. Utbildningen ger dig både en översikt över alla områden du behöver ha koll på samt praktiska tips och resurser som kan vägleda dig i arbetet.

Under utbildningen lär du dig om alla delar kring att bedriva en YH-utbildning. Vi går både igenom allt från styrande dokumenten såsom lag och förordning till praktiska tips kring att planera och genomföra en utbildningsstart.

Under utbildningen lär du dig om:

Hur alla delar i en YH-utbildning hänger ihop
Regelverket kring YH
De studerande (studiemiljö, Särskilt pedagogiskt stöd, m.m)
Branchen & ledningsgruppen
Utbildningsledning
Marknadsföring och antagning
Lärande i arbete (LIA)
Kvalitet, processer och rutiner
Utbildningsplan, kursplaner och betygsättning
Planering och prioritering inom YH
Granskning av en YH-utbildning
Tips & trix för en smartare YH-utbildning
icon
★★★

Vilka dagar! Mindblowing, I may say! – Tidigare deltagare på UL-utbildningen

Låter det som en utbildning för dig?

Anmäl dig direkt!

8 200:- exkl. moms per person
Vid fler från samma organisation så får ni 
900kr rabatt per tillkommande deltagare
ex.
deltagare 1: 8 200kr
deltagare 2: 7 300kr
deltagare 3: 7 300kr

Utbildarna

Ansvarig för utbildningen är Pelle Israelsson. Föreläsare är Karin Wetterlundh, Tobias Landén och Pelle Israelsson.

Vi på Qlok är specialiserade på utbildning och har sedan starten 2015 arbetat med flertalet yrkeshögskolor och andra utbildningsinstitut. Våra lärare och handledare på denna utbildning har alla jobbat med YH-utbildningar i över 10 år och har en bred erfarenhet av olika roller och anordnare.

icon
★★★

Mycket bra och framförallt stärkande i rollen som utbildningsledare. Det mesta av utbildningen kunde direkt omsättas i praktik! Renee, Utbildningsledare på Lapplands LC’

icon
★★★

YhiS har anlitat Qlok för UL-utbildningen i Skåne. Qlok besitter stor kompetens inom YH och har en fantastisk förmåga att förmedla detta. – Jenny, Koordinator på YhiS

image

Pelle Israelsson

Huvudlärare och ansvarig för denna utbildning är Pelle som idag arbetar som strateg och verksamhetsutvecklare inom YH. Pelle har arbetat med YH sedan 2008, framförallt i roller som utbildningsledare och verksamhetschef.

Pelle håller ihop kursen som helhet och undervisar även i delar som behandlar pedagogiskt ledarskap och särskilt pedagogiskt stöd.

icon
★★★

Jag har arbetat med Pelle och Qlok i flera sammanhang. Dels har jag deltagit på UL-utbildningen, som gett mig många bra verktyg i YH-verksamheten. Vidare har jag anlitat Pelle som interim utbildningsledare och är supernöjd med hans insats. Jag kan varmt rekommendera Pelle och resten av gänget på Qlok. Carl, Affärsområdeschef på Arena YH

image

Tobias Landén

Tobias har arbetat inom YH sedan 2007, framförallt som lärare, huvudlärare och utbildningsstrateg. Tobias har även haft roller som utbildningsledare och rektor men är framförallt specialiserad på kursplaner, bedömning & betygsättning, validering och utbildningsdesign.

Tobias undervisar i delar som behandlar kursplaner, utbildningsupplägg, antagning samt behörighet och urval till YH-utbildningar.

icon
★★★

Jag tycker Tobias var en fantastisk föreläsare helt i min smak. Han kunde svara på massa frågor och hade mycket kunskap! – Tidigare deltagare på UL-utbildningen

image

Karin Wetterlundh

Karin har lång erfarenhet inom utbildning och YH. Hon har under många år undervisat på UL-utbildningen och föreläser i utbildningens delar kring kvalitetsledning, studiesocial arbetsmiljö, lärande i arbete och ledningsgruppen.

Har du bestämt dig för att delta?

Anmäl dig!

8 100:- exkl. moms per person

Har du frågor?

Kontakta gärna Pelle Israelsson som är ansvarig för utbildningen!

Du når honom på 070-22 46 123 eller pelle@qlok.se